• Poble de Rupit
    Poble de Rupit
  • Pont penjat de rupit
    Pont penjat de rupit

Rupit és un poble amb encant pintoresc que es troba a només 3 km de La Cabanya del Vilar. Els seus carrers de pedra, les cases dels segles XVI i XVII i el famós pont penjat de fusta han fet que Rupit fos declarat com a conjunt històric-artístic.

Rodalies de Rupit
S’afegeix a la bellesa d’aquest poble la bellesa natural de les seves rodalies: el pantà de Sau, els cingles de Tavertet, la zona volcànica de la Garrotxa -espai natural protegit-, el santuari de Santa Maria de Cabrera, monestir de Casserres, castell de l’Envestida... Podreu caminar i resseguir camins que ofereixen vistes espectaculars.

Salt de Sallent
No deixeu de visitar el salt de Sallent, amb els seus 100 m d’alçada, la caiguda de l’aigua produeix un impacte visual i sonor.

Tanta és la importància d’aquest salt, que a determinades èpoques de l’any trobareu un tren turístic que enllaça Rupit amb el salt de Sallent. Un tren que ofereix la possibilitat de fer el trajecte d’anada i tornada o només en un dels dos sentits del trajecte.
També podreu fer la ruta del salt de Sallent amb una bici elèctrica per tal de poder descobrir l’entorn natural del Collsacabra.

Esglèsies romàniques
Els amants del romànic català podreu visitar les esglésies de Santa Magdalena, Sant Joan de Fàbregues, Sant Andreu... Trobareu dues rutes del romànic: la de Rupit i la de Santa Maria de Corcó.
Us trobareu a prop de Vic. Allà podreu visitar el nucli antic i la seva famosa plaça amb el mercat, la catedral de Sant Pere o el temple romà.